AMNESTIE

zakladatel: Zbyněk Wasserbauer
AMNESTIE

Opět ve mně převládá pocit, že se v naší zemi stalo něco nesprávného, neetického, nemorálního... Jeden člověk (ikdyž je to prezident ČR) pustil na svobodu lidi, z nichž někteří byli (či možné by teprve byli) odsouzení za závažnou hospodářskou kriminalitu. Lidi, kteří kradli ve velkém, podváděli stát či jiné lidi, či se zabývali jinou trestnou činností. Mám na mysli (jak informovali různé sdělovací prostředyk) např. soudce Berku, manažery KB, Františka Chvalovského, podnikatele Pitra atd... Jak se vyjádřila např. šéfka Vrchního státního zastupitelství Bradáčová, zastavení trestného stíhání se bude týkat třinácti jejich velkých hospodářských kauz. Dále se dostanou ven radikálové z DSSS, bude zastaveno stíhání majitele Amsterdam schopů, kde se legálně-nelegálně prodávají syntetické drogy. Jak informovalo aktuálně.cz, "trestu se vyhne i dvacet obžalovaných v jednom z nejrozsáhlejších případů kuplířství na Tachovsku."

Nemá cenu zde vyjmenovávat případy, koho všeho se tato amnestie týká... Jelikož s tím nikdo nic nezmůže, byl bych alespoň rád, aby strana TOP 09, která se hlásí k určitým morálním principům, tuto amnestii (zvláště pro lidi, kteří spáchali závažné trestné činy) rázně odsoudila a označila ji za nemorální.

Osobně ve mně sílí pocit, že by tato prezidentská pravomoc měla být nějak regulována (když ne zrušena, tak alespoň omezena např. nutností podpisu dalšího ústavního činitele). Co si o tom myslíte? A připadá vám přehnané označit tuto amnestii za nemorální?