Odvolání ředitele ND pí Alenou Hanákovou

zakladatel: Pavel Sobota
Odvolání ředitele ND pí Alenou Hanákovou
Na konci prvního záříjového týdne došlo k odvolání ředitele Národního divadla, pana Ondřeje Černého. Odvolala ho paní Alena Hanáková, tč. ministryně kultury. Způsob a nactiutrhačná rychlost odvolání ředitele ND, amatérské (ne)zdůvodnění tohoto kroku a následná tragikomická sebeobrana MK zanechávají silný dojem, že za odvoláním jsou jiné, než popsané důvody a že za ním stojí vlivnější perzóny, než je nešťastná osoba v čele MK. Reakce nejen z uměleckých kruhů na sebe nenechala dlouho čekat a např. pod peticí Národ sobě se podepsala velmi slušná řádka voličů TOPky. Protože paní ministryně je ve vládě vyslankyní sdružení TOP09 - StaN, očekával jsem, že vedení strany se k situaci jasně postaví a sdělí svůj názor na nestandardní postup paní ministryně, případně objasní pozadí celé věci (to druhé je už trochu sci-fi, že?). Pokud by tak včas učinilo a navíc podniklo účinné kroky k nápravě situace, mohlo doufat, že si touto aférou před svými voliči příliš neuškodí. Zatím se tak nestalo a souručenství TOP09 a StaN dělá v této věci pštrosí politiku a mrtvého brouka.