Cenzuře říkáme ne

765 podpisů

Připojit podpis

Možnost připojit podpis již skončila.

Cenzuře říkáme ne

Vláda, konkrétně ministerstvo financí, přichází s návrhem, aby poskytovatelé internetu museli zablokovat stránky, které obsahují možnost spuštění nelegálních her. To, o čem dosud mohl rozhodnout pouze soud, přejde do rukou ministerských úředníků. Ti budou posuzovat, co je a co není onou nelegální hrou a utvářet seznam blokovaných stránek na internetu. Přichází další pokus státu omezit internet nebo alespoň zjednodušit cestu státu k dalšímu omezení.

Opatření je špatné z důvodů:

- legislativních (není jasné, co bude důvodem pro zablokování stránky nebo dokonce domény)
- technických (opatření lze jednoduše obejít)
- administrativních (na seznam her bude preventivně hlásit každý všechno)
- mezinárodních (vzor z Dánska funguje jinak, než jak tvrdí ministerstvo financí, ve Francii systém de facto nefunguje)

Koaliční poslanci ČSSD, ANO a KDU-ČSL ve výboru návrh podpořili. Návrh na vypuštění podal Jan Farský, podpořil ho však jen předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. V dalším kole už budou rozhodovat všichni zákonodárci.

Řekněte ne cenzuře a pošlete svůj názor poslancům za Váš kraj. Kontakty najdete na této adrese. Sdílení pomůže.

TOP 09

Doporučit e-mailem