Žádná apatie. Proti podvodům bojujme aktivně.

843 podpisů

Připojit podpis

Možnost připojit podpis již skončila.

Žádná apatie. Proti podvodům bojujme aktivně.

Otrávený korupcí jsem stejně jako Vy. Nevěříte? Mám důkaz – Registr smluv je jednou z nejsilnějších zbraní proti podvodům s penězi ve veřejné správě. S TOP 09 se jej snažíme prosadit právě nyní. A pokud chcete, aby veřejné peníze konečně byly pod dokonalou kontrolou, připojte svůj podpis k tomuto zákonu i Vy.

Zapojte se níže svým podpisem do boje proti korupci.

Neslibuji Vám nic naprázdno. Všechna ministerstva vedená TOP 09 se už zavázala, že Registr na svých rezortech zavedou ještě dříve, než Parlament dospěje k jeho případnému schválení či neschválení.

Jak víme, v jednoduchosti je krása. V čem tedy Registr smluv spočívá? Stát, kraje, obce, ale i společnosti, jako je ČEZ, budou muset na jediném místě na internetu zveřejňovat veškeré faktury, objednávky, smlouvy a jejich dodatky. Každý se pak snadno dozví, kdo, co a za kolik prodal či koupil. Mizí předražené zakázky i „odflinknuté“ projekty.

Dík této cestě na Slovensku uspořili 20 procent veřejných peněz, v našich podmínkách tedy desítky miliard korun. A my chceme totéž. Máte-li chuť přečíst si víc, podívejte se na speciální argumentář.

Zapojte se a pošlete odkaz na tuto podpisovou akci i svým přátelům, kteří smýšlejí podobně. Bez podpory veřejnosti se nám v Parlamentu tento návrh bude prosazovat jen těžko…

Díky!
Jan Farský, autor návrhu zákona