přebytkový rozpočet aneb jak počítat s chybami

zakladatel: Jan Havelka
přebytkový rozpočet aneb jak počítat s chybami

Představte si, že víme, že v některých oborech je chybovost při výkonu pracovního procesu prostě neodvratná, avšak rozpočet pro tuto činnost, s omylem při výkonu projektu, prostě nepočítá a proto se celkový náklad na stavbu nebo na jiný pracovní výkon zvyšuje o cenu za opravu omylu. Nyní si představte rozpočet, který s omyly počítá a pokud k omylu, i přes důsledný plán, dojde nebo nedojde, všechno je v pořádku, neboť prostředky byly nachystány a v pozitivním případě, tedy tehdy, když se chyba nestane, rozpočet získává přebytek a naopak, pokud se chyba stane,rozpočet a cena díla, je vyrovnaný a cena stejná, protože s omylem bylo počítáno. Zkusme implementovat tento tip do rozpočtu země a verifikujme tento postřeh na vlastních osobních financích.. Pokud budeme pravidelně postupovat při tvorbě rozpočtu tímto způsobem, vždy nám zbyde přebytek a bude blahobyt..