Zločin a trest

Zločin a trest

V poslední době jsou médi plná různých prohlášení a výroků na téma dodržování zákonů v české republice a Evropě, která cílí převážně na imigranty v těchto zemích. V mnoha případech je po lidech pocházejících z jiných kulturních poměrů vyžadováno dodržování, nejenom zákonů, ale i místních zvyklostí a tradic (styl oblékání atd…).

V současné době se ovšem i česká republika dostala do podobného sporu s Norskem. Norské úřady přistoupily k odebrání dvou chlapců dle norských právních zvyklostí a česká republika se v tomto případě začala velice významně angažovat.

Rád bych zde otevřel diskuzi o tomto, dle mého názoru, velice nešťastném postupu, který může sám osobě vést k vytvoření velice závažného precedentu.