Nálada ve společnosti

zakladatel: Hana Novotná
kraj: Středočeský
Nálada ve společnosti

Hodně mě mrzí pesimismus, na který narážím, a to hlavně mezi mladými lidmi. Mají pocit, že v téhle zemi nic nemá smysl, že se rozhoduje o nás bez nás. A na druhé straně nejsou ochotni nic udělat pro to, aby se měli líp. Argumenty, kterými se v četných diskuzích jsou sdílené, okopírované. Vůbec se nestydí schovávat se za cizí fráze. Hodněkrát jsem se do takových rozprav pustila, protože už jsem nemohla snést urážky na pana Schwarzenberga nebo Kalouska. Člověk po nějaké době zjistí, že jim vůbec nevadí konkrétní pánové, ale to že nazývají události konkrétními jmény, že od lidí vyžadují vlastní myšlení a i tu sociální odpovědnost. Je smutné, když se mladý, zdravý člověk nudí a neví co s tím a obviňuje za to celý svět. Zajímal by mě Váš názor.