Informovat voliče o škodlivosti politiky opozice

zakladatel: Gustav Gemperle
Informovat voliče o škodlivosti politiky opozice

V soupeření o volební preference nemůže jedna strana štvát lidi proti straně druhé stálými pomluvami, překrucováním faktů a vymýšlením různých údajných prohřešků a vykonstruovaných kauz, jako to dělá sociální demokracie a druhá se tomu ani pořádně nebránit. Je nutno, aby druhá strana, tj. strany vládní koalice neustále přesvědčovaly voliče, že napravují chyby, které udělala ČSSD a které nás, pokud se nepostaráme o jejich nápravu, přivedou do stejné situace, ve které se postupně po Řecku, Kypru a dalších abonentů na státní krach ocitají další a další evropské státy.

Politika současné vlády není sice optimální, ale je ve svých záměrech dobrá. Jenže opozice ji označuje ve všech svých vystoupeních za špatnou a vyzývá vládu k odstoupení a k vypsání předčasných voleb. Přitom si velmi často protiřečí. Tvrdí že tato vláda má obrovský státní dluh a současně tvrdí, že reformy mající za úkol zbrzdit raketový růst státního dluhu jsou zbytečné. Klamou lidi. Státní dluh nemá vláda, ale stát a to jsme my všichni, každý z nás včetně dětí a starých lidí má dluh cca 170 000,- Kč. Tento dluh neudělala tato vláda, ale zasloužila se o něj největší měrou právě sociální demokracie.

Tato republika měla po pádu zločinného komunistického režimu až do roku 1999 vyrovnaný státní rozpočet. V roce 1998 dostal ve volbách nejvíce hlasů Zeman se svou stranou na základě hesla "Kdo toleruje tuneláře - sám je tunelář". V jeho vládě byl ministrem financí tunelář Ivo Svoboda, který byl za svého působení v této funkci obžalován z vytunelování mělnické továrny na dětské kočárky Liberta a později byl i pravomocně odsouzen. Z návrhu tohoto tuneláře tolerovaného Zemanem vznikl státní rozpočet už nikoli vyrovnaný, ale s deficitem přes 30 miliard korun. Jinými slovy Zeman zařídil, že my všichni jsme si půjčili 30 miliard na to, aby Zeman mohl přilepšit svým voličům. Půjčuje-li si rozumný člověk, rozmyslí si předem, jestli to bude moci vrátit. To Zemana naprosto nezajímalo - kdoví, jak dlouho budu vládnout, oni ti co přijdou po mě, to nějak spraví. Horší ovšem je, že od této doby jsme začali žít na dluh a stát začal spotřebovávat a rozdělovat víc, než na co jsme si vydělali. Lidi si na to zvyknou a už nelze couvnout. Tak za vlády socdem deficit utěšeně narůstal až na víc než 70 miliard v roce 2006. Navíc každý další rok musíme vydělávat víc a víc na splácení úroků ze státního dluhu a ten je čím dál tím větší. Bohužel jen velmi málo lidí ví, že v letošním rozpočtu je z deficitu kolem 100 miliard skoro 70 miliard na splácení úroků ze státního dluhu a na financování závazků z existence dluhu vyplývajících. Dnes je státní dluh přibližně 1,7 bilionů korun. Tvrdí-li Zeman, že za jeho vlády země prosperovala, proč se tedy nesnažil toho využít a zlikvidovat zadlužení v zárodku.

Každá další vláda bohužel musí držet nasazený trend, nebo si znepřátelí většinu voličů. Naprosto svázané ruce v tomto ohledu měla Topolánkova vláda se svojí křehkou většinou a také se tehdy ještě neukázalo na příkladu Řecka, kam zadlužování státu vede. První, kdo se snaží tuto lavinu dluhů  zbrzdit, když už nejde zastavit, je Nečasova vláda. A ejhle nemyslící část voličů tuto vládu nenávidí a Kalouska vyhlašují veřejným nepřítelem číslo 1.

Zřejmě souhlasí s tím, že naše děti a děti jejich dětí za nás zaplatí, co my jsme marnotratně utratili, lépe řečeno, co jsme dovolili socdem vládám, aby za nás utratily v podporách svých voličů. Socdem špičkám se tato situace velice líbí a snaží se vyvolat co nejdříve volby, dokud tento stav trvá. Přitom štvou lidi v tomto státě proti sobě navzájem a využívají k tomu profesionálních štváčů ve vedení odborů. Místo, co by vládu v úsilí zastavit zadlužování nás všech podporovali, dělají opak, vyvolávají občanské nepokoje a organizováním různých demonstrací se snaží vyvolat stav, kdy by se zase dostali k moci a o nic jiného jim nejde. Mají jediný program - dostat se k moci a tam se co nejdéle udržet, i za cenu státního krachu. Tvrdí, že tato země je ve srabu a že za to může vláda i když dobře vědí, že v tak velkém srabu tato země zase není a že dobu hospodářské krize přestála poměrně dobře. Ale tvrdí-li, že ve srabu je, pak jsem nikdy neslyšel, jak ji chtějí z toho srabu vyvést. Asi razí heslo: svěřte nám republiku a uvidíte, jak bude vzkvétat. To už jsme jednou slyšeli od Gottwalda v roce 1948, když řekl : Dejte nám republiku na 40 let a uvidíte, jak ji přivedeme k blahobytu. Kam ji komouši přivedli, to jsme odnesli všichni, až na ně. Dovolíme sociálním demokratům, aby tuto republiku také přivedli ke krachu?

Jenže lidé neví, že celou tuto lavinu zadlužování spustil náš současný prezident Miloš Zeman a postupně po něm na jejím růstu zdárně, či spíše nezdárně, pracovali další předsedové sociální demokracie Špidla, eso Gross a Paroubek ruku v ruce se svými ministry financí včetně Bohumila Sobotky.

Jenže lidé neví, že z přibližně stomiliardového deficitu připadají skoro tři čtvrtiny právě na placení úroků ze státního dluhu, o který se především zasloužila sociální demokracie.

Jenže lidé si neuvědomují, že další zadlužování republiky nás postaví brzy do skupiny těch států, které v Evropské unii krachují.

Jenže lidé neví, že právě sociální demokracie svým štvaním, překrucováním a naprosto nekonstruktivní politikou je neštěstím této republiky. Navíc se sociální demokracie stále snaží světu namluvit, že mluví za naprostou většinu lidí. Jenže těch 45% voličů pro Karla mluví úplně o něčem jiném. Je třeba u těch, kteří nevolili, uváděním pravdy o politice sociálních demokratů, probudit zájem o politiku. A jsem přesvědčen o tom, že i řada současných voličů ČSSD se od ní odkloní, pokud se seznámí s pravým stavem věcí. Ale musí se do toho jít, nevynechat žádnou příležitost a navíc tyto příležitosti vytvářet. Každý den se musí občané dovědět, že, je-li tato republika ve srabu, může za to především sociální demokracie, jak ukazuje naše třiadvacetiletá historie a jak je to dohledatelné ze statistik na internetu. Ale to musí zajistit ti, kteří mají přístup do medií, my obyčejní lidé to nezajistíme. Sociální demokraté svolávají ke každému nesmyslu tiskovou konferenci vysílanou televizí a na ní vytrvale štvou proti vládě. Proč vládní strany nechávají tuto praxi bez odezvy?