CO NEJNIŽŠÍ DANĚ A PŘÍMÁ DEMOKRACIE !!!

zakladatel: Luděk Wellner
CO NEJNIŽŠÍ DANĚ A PŘÍMÁ DEMOKRACIE !!!

Opravdu nejde na rozum, proč tzv. renomovaní ekonomové nerespektují základní axiom ekonomiky: NIŽŠÍ DANĚ = VYŠŠÍ OBRAT = VYŠŠÍ PŘÍJMY. Ptám se QUI BONO? Komu slouží vyšroubovat daně, včetně spotřebních daní, DPH, apod, co nejvýše, zavádět stále nové absurdní poplatky, iniciovat tak zdražení všeho od rohlíku až po stavební materiál? Komu slouží stav, kdy občan každou korunu třikrát otočí v dlani, než ji vydá za to nejnutnější? Kdy každý raději omezí výdaje ze strachu z budoucna? Kdy menší prodejci a výrobci jsou nuceni končit, protože nemají odbyt? Komu slouží umrtvování, znehybňování a omezování ekonomiky naší země? Kdo potřebuje vystresovaného občana, bojícího se zdražení potravin, léků a energií, obávajícího se nemoci kterou si nebude moci dovolit vyléčit, nebo děsícího se stáří s vyhlídkou živoření za mizernou žebračenku?

Odpověď je zřejmá: nadnárodním globalizovaným korporacím, jejichž provázanost se státem vlastněnými či polovlastněnými podniky zastupovaným manažery s milionovými platy, placenými ze státního rozpočtu, slouží astronomickým korupčním tokům, které už žádné vyšetřování není schopné rozklíčovat, neboť jsou záměrně komplikovány, kryty zkorumpovanou justicí a špičkovými týmy právníků. Tyto molochy, prorostlé nesčíslnými korupčními a jánabráchovskými vazbami do státní správy, potřebují občana, který není schopen se bránit jejich vyděračským machinacím, který bude mlčet, nanejvýš bezzubě remcat u piva. Jediná cesta ven z tohoto marasmu je PŘÍMÁ DEMOKRACIE. Zdánlivě nesmrtelná hydra bez výživy zanikne. TOP 09 jako strana relativně nová a možná ještě ne plně zamořená rakovinou korupčních a lobbystických vazeb, by si měla dát do programu tento bod jako PRIORITU ČÍSLO JEDNA, nebo v příštích volbách nemá šanci. A s ní taky nikdo z nás, normálních poctivých občanů.

Předpokládám, že pan ministr Schwarzenberg, jakožto potomek starého českého šlechtického rodu, by mohl mít v duchu tradic předků větší zájem na blahu a rozkvětu země jako celku, než běžný politik, logicky vystavený pokušení zajistit svou rodinu na generace dopředu i za cenu potlačení vlastního svědomí. A tímto na něho také apeluji. Nechopí se této šance TOP 09, chopí se jiní, protože situace je po dvaadvaceti letech po pádu komunismu havarijní.