Svíčka pro Jana Palacha

Datum: 15.01.2019 17:00 - 17:30
Místo: Plzeň
Osobnosti: Václav Lacyk, Martin Straka, Eva Šafránková, Radoslav Škarda, Michal Vozobule, Ondřej Ženíšek

Vážení přátelé,

16. ledna uplyne 50 let od osudového činu studenta FF UK Jana Palacha. Několik dnů po něm se 20. ledna 1969 na dnešním Masarykově náměstí v Plzni upálil pětadvacetiletý Josef Hlavatý.
Uctěme společně památku Jana Palacha a všech lidí, kteří trpěli v době sovětské okupace. V předvečer 50. výročí upálení Jana Palacha v úterý 15. ledna v 17 hodin se sejdeme na náměstí T.G. Masaryka, kde položíme květiny, zapálíme svíčky a připomeneme si význam odkazu Jana Palacha a jeho následovníků.
Zapalte svíčky spolu s námi. Jan Palach svým činem ukázal, že za svobodu musíme bojovat. Za svobodu, která není zadarmo.

Za plzeňskou TOP 09,

Radoslav Škarda, předseda MO TOP 09 Plzeň 3