seznam chatů

ONLINE CHAT

Chat s Mikim
Mikuláš Kopas

Hostem online chatu MY.TOP 09 bude známý třináctiletý politický komentátor Miki Kopas, který v současnosti otevřeně podporuje TOP 09. Proč si vybral právě TOP 09? Co Miki dělá, když se zrovna nepročítá volebními programy? A jak je vlastně možné, že už ve třinácti letech ví o politice více, než řada starších oprávněných voličů?

Chat již proběhl (27.10.2010 od 13:00)

Archiv on-line diskusí
Radim Záleský

Miki, máš si vůbec s kým povídat o politice? Předpokládám, že všichni tvoji kamarádi se ve svém věku baví trochu jinými zájmy. S kým politiku probíráš a kdo ti pomáhá tvořit si názor na politická témata?
Mikuláš Kopas 14:00

Mikuláš Kopas

Názor na politická témata si tvořím sám. O politice si povídám doma, nebo s mým kamarádem Adamem.

Václav Brabec

My ? Kdo je my ?
Mikuláš Kopas 13:55

Mikuláš Kopas

Já a další ministři Kopasovi vlády.

Václav Brabec

Ahoj Miki,

nevím jestli to zde již nezaznělo , ale děláš si do budoucna jaký obrázek o svém budoucím povolání ? Politik nebo snad něco jiného ?

Díky
Mikuláš Kopas 13:54

Mikuláš Kopas

Mám plány, že bych chtěl studovat práva a ekonomii. Chtěl bych se pohybovat v politice. Kdyby ty současné reformy nevyšly, tak my je budeme mít už deset let dopředu připravené v šuplíku.

Martin Chejstovský

Zdar Miki, některý lidi spekulovali, že ze svých aktivit v politice něco máš... Nemyslim si to, ale ať mají jasnou odpověd. Dostal jsi někdy něco za to co děláš? Ve tvém filmu je vidět, že sis pořídil společenský oblek, ten ti platil kdo?
Mikuláš Kopas 13:50

Mikuláš Kopas

Oblek jsem měl půjčený. Jinak z toho nic nemám a zatím z toho nechci nic mít.

Andrea Šmilauerová

Ahoj Miki, jaký máš zájmy kromě politiky? Jak na tebe zapůsobil pan Schwarzenberg a pan Kalousek v Malostranské Besedě?
Mikuláš Kopas 13:48

Mikuláš Kopas

Určitě je to sport ale z pozice fanouška, ekonomika, doprava, média a poslouchám metal. Kníže na mne zapůsobil výborně a Mirka Kalouska si vážím jako člověka, který toho má v politice za sebou hodně. Četl jsem o tom, že TOP 09 byla jeho sen, a ten sen se mu podařil.

Radim Záleský

Jsi v pravidelnějším kontaktu s nějakými politiky? Setkáváš se s někým z vysoké nebo komunální politiky?

A jak jsi na tom vlastně s komunální politikou? Zajímáš se o ni? Zajímá tě, co se děje u vás na radnici?
Mikuláš Kopas 13:41

Mikuláš Kopas

Samozřejmě, že mě zajímá komunální politika. V Praze mě zajímá hlavně magistrát a Praha 1, je dobře, že na Praze jedna VV, TOP 09 a ČSSD uzavřeli koalici.Doufám, že to tu vyčistí od korupčníků, ale nebude to jednoduché.Na magistrátu se po včerejšku, co já vím, se rýsuje koalice TOPky s ODSkou, jedná se o rozložení 6ku 5, ale podle mě by to mělo být to samé rozložení TOP 09 a ČSSD. Co se týče toho setkávání s politiky - já s nimi zas nejsem úplně v kontatku, ale řekněme, že mám vztahy jak s politiky levicovými, jako je Zdeněk Škromach, tak i s řadovými členy ODS a TOP 09.

Ivo Mareček

Proč pravice? Ve světě je docela obvyklé, že mladí volí levici, tak proč to u tebe tak není?
Mikuláš Kopas 13:26

Mikuláš Kopas

Protože nechci mít zadlužený stát. I když už je bohužel zadlužený. Nechci aby se to, co se stalo v Řecku, stalo i tady. Program TOP 09 jasně ukazuje, že tato vláda chce něco udělat, i když nemáme většinu v senátu, ale jak říkal Mirek Kalousek, musíme to udělat o pět týdnů dřív. Levici nejsem nakloněn, protože jsou tam hrozný lidi, ale i kvůli programu.