seznam chatů

ONLINE CHAT

Ptejte se Martina Plíška
Martin Plíšek

O poslanci Martinu Plíškovi bylo poslední dobou hodně slyšet. Navrhl totiž zásadní změny v zákoně o střetu zájmů a v zákoně o veřejných zakázkách. Ty by znamenaly, například to, že by do výběrových řízení státu nemohly vstupovat firmy, které minimálně z deseti procent vlastní členové vlády. Proč s nimi Martin Plíšek přišel a proč podle něj nejsou „jen Antibabiš“? Živý přenos můžete sledovat 5.5. od 10. hodin na YouTube.

Chat již proběhl (26.4.2016 od 0:00)

Archiv on-line diskusí
Petr Nýdl

Vážený pane poslanče, zajímal by mne důvod, pro který se většina Vašich stranických kolegů v PS netroufla vyjádřit svůj názor na otázky referenda, a sdržela se hlasování. Domnívám se, že se měli vyjádřit,tak či onak, i přes to, že bylo zřejmé, že příznivci návrhu zákona měli převahu. Jejich nerozhodnost mne docela zklamala. Zdravím
Martin Plíšek 9:39

Odpověď upravena 5.5.2016 v 9:40

Petr Lang

Vážený pane poslanče, zákonu velmi fandím. Nebojíte se ale, že takoví podnikatelé, jako je například pan Babiš, budou zákon obcházet? Například tím, že přímo vlastněnou společnost převedou pod jinou, kterou ovládají například anonymními akciemi? Nebo že veškeré podíly převedou na své blízké či právníky s podepsaným bianko šekem o zpětném převedení podílů? Mnohokrát děkuji za dotaz a přeji pěkný den.
Martin Plíšek 11:39

Martin Plíšek

Děkuji za Váš dotaz! Rád Vám na něj odpovím v online rozhovoru, který můžete sledovat živě 5.5. od 10. hodin na YouTube.

Odpověď upravena 26.4.2016 v 13:00